(06) 22 69 72 21 marjolijn@jijenwei.nl

Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Marjolijn van Hout. Samen met mijn partner Pierre en onze kinderen Roos (2016), Anna (2018) en Gijs (2020) vormen wij een warm gezin. Op 1 januari 2014 heb ik Jij&Wei opgericht uit een diepgewortelde passie voor het creëren van een buitengewone leeromgeving voor kinderen.

Jij&Wei is meer dan alleen een Groene opvang; het is een plek waar kinderen de vrijheid hebben om te ontdekken, te leren en te groeien in de natuurlijke wereld. Van het verzorgen van onze kippen tot het oogsten van aardappels en suikerbieten, elke dag brengt nieuwe avonturen die de zintuigen prikkelen en respect voor de natuur laat zien.

In 2023 heb ik het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang ontvangen van stichting Groen Cement, een erkenning voor ons toewijding om kinderen spelenderwijs vertrouwd te maken met de seizoenen, het zaaien en oogsten, en het respectvol omgaan met dieren. De buitenruimte is ontworpen om uit te nodigen tot ontdekking en spel, waarbij de natuur integraal deel uitmaakt van ons pedagogisch beleid.

Bij Jij&Wei maak ik bewuste keuzes die het welzijn van jouw kind en onze planeet bevorderen. We gebruiken bijvoorbeeld luiers en producten van Bambo Nature en introduceren steeds meer houten en duurzaam speelgoed, passend bij de groene visie.

Ik vind het belangrijk...

 

…dat jouw kind steeds hetzelfde gezicht ziet

…dat jouw kind veel buiten komt en leert met respect om te gaan met de natuur, dieren en materialen

…dat jouw kind zichzelf kan en mag zijn en zich mag ontwikkelen op zijn eigen tempo

…dat jouw kind zich veilig bij mij voelt

…om jouw kind een dagstructuur aan te bieden en daarin ruimte te geven voor zijn eigen spel

…dat jouw kind samen leert spelen, delen en wachten op zijn beurt

…dat jouw kind zo gezond mogelijk eet; we eten volkoren brood, 1x per dag fruit en drinken 1x per dag een beker yoghurt. Daarnaast bied ik hen gezonde tussendoortjes aan

…dat jouw kind de ruimte heeft zich te ontwikkelen in vrij spel

…om samen met jou op één lijn te zitten wat betreft de opvoeding van jouw kind

En niet te vergeten, vooral:

…dat jouw kind een leuke dag beleeft!

Bij Jij&Wei draait het om meer dan alleen kinderopvang; het gaat om het creëren van een liefdevolle en stimulerende omgeving waar elk kind zichzelf kan zijn en plezier kan beleven aan elke dag.

Dit is typisch Jij&Wei:

 

🌧️ Plassen stampen! 🌧️

🥚 Eitjes uithalen! 🥚

😄 Plezier! 😄

🌲 Wandelen naar het bos! 🌲

🏡 Speelkamer! 🏡

🚲 Naar de paardjes met de bakfiets! 🚲

🏃 Jaaa… rennen!!! 🏃

🧼 Vies worden! 🧼

🚸 Weinig verkeer! 🚸

🐄 Naar de koeien! 🐄

🚴 Fietsen langs de ganzenwei! 🚴